Barangolások Fehéroroszországban, ami nem is fehér, de nem is orosz

Minszki séták

Minszki séták

Ma éjjel óvakodj Iván Kupalától!

Viszont keresd a páfrány virágát!

2022. július 07. - Minszki séták

 

ivankupala.jpgA szláv népek most ünneplik a nyárközép éjszakáját, az ünnep neve Iván Kupala éjszakája. Ezen az éjszakán nem szabad aludni, mert a természet összes gonosz szelleme megelevenedik: boszorkányok, vérfarkasok, szellemek és gonosz varázslók vesznek körül bennünket. Közöttük is a leggonoszabb maga Iván Kupala, a kegyetlen vízi szellem. Fürödni ezen az éjjelen nem is ajánlott, mert Iván Kupala magával ránthat a vízbe.  Fürdés helyett viszont melegen ajánlott a  tűzugrás, mert megtisztít és boldoggá tesz.

Ha túl vagy a tűzugráson, gyűjtsél gyógynövényeket és keresd meg a páfrány virágát! Az ezen az éjszakán gyűjtött gyógyfüvek egész különleges gyógyító erővel bírnak, ezért a lányok koszorút fonnak belőlük. A legszerencsésebbek pedig megtalálják a páfrány virágát, ami csak ezen az éjjelen virágzik, és kakasszóra el is hervad. Aki meglátja a virágot, azt szerencse kíséri majd az életében, és aki leszakítja, annak attól a perctől kezdve minden kívánsága teljesül. Rossz hír, hogy a páfrány virágát csak a fiatalok láthatják�

 

A bejegyzés trackback címe:

https://minszkisetak.blog.hu/api/trackback/id/tr6917876969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása